De (pre)contractuele informatieplichten (deel 3)

De (pre)contractuele informatieplichten (deel 3) Naast het verstrekken van informatie voorafgaand aan het sluiten van een overeenkomst op afstand is het van belang hoe de aanvaarding van het aanbod is ingericht. Als webshop moet je ervoor zorgen dat het voor een consument op ondubbelzinnige manier duidelijk is dat er een betaalverplichting ontstaat wanneer je op de bestelknop drukt. Als een webshop daar niet aan voldoet is de gesloten overeenkomst vernietigbaar.

Een vernietigbare overeenkomst is geldig tot het moment dat het wordt vernietigd, terwijl een nietige overeenkomst juridisch gezien nooit geldig is geweest.

De bestelknop, waarmee het aanbod wordt aanvaard, dient dus duidelijk weer te geven dat er een betaalverplichting ontstaat. Maar welke bewoording is dan geaccepteerd? De rechtspraak maar ook de Autoriteit Consument & Markt geven aan dat bijvoorbeeld ‘Bestel en betaal’ of ‘Bestellen met betaalverplichting’ voldoende duidelijk is om de consument te wijzen op komende betaalverplichting.

Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u advies over hoe een overeenkomst te sluiten? Onze AGIN Timmermans Legal consultants en juristen helpen u graag. U kunt ons bereiken op telefoonnummer: 088 411 12 13.


Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?