Betekenen in tijden van Brexit

Tot op het laatste moment blijft spannend of, en onder welke voorwaarden, de Brexit doorgang zal vinden. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de grensoverschrijdende betekening van en aan het Verenigd Koninkrijk. Volgens het nu voorliggende scenario zullen verzoeken die uiterlijk 31 december 2020 aanstaande aan de Centrale autoriteit van Engeland en Wales worden verzonden, nog volgens het regime van EU-Vo. 1393/2007 in behandeling worden genomen. Verzoeken die na die tijd worden ontvangen, moeten volgens het Haags betekeningsverdrag uit 1965 worden ingediend, zo schrijft de Senior Master of the Queen's Bench Division. 

De KBvG heeft in een schriftelijke reactie verzocht om verduidelijking of de datering van rond de jaarwisseling ingediende verzoeken zal worden beoordeeld volgens de verzend- of ontvangsttheorie. Ook heeft de KBvG aangegeven dat verzoeken afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk die, blijkens het poststempel, uiterlijk 31 december aanstaande zijn verzonden, door de KBvG en de Nederlandse gerechtsdeurwaarders volgens het regime van EU-Vo. 1393/2007 in behandeling worden genomen. Verzoeken die na die tijd vanuit het Verenigd Koninkrijk aan Nederland worden verzonden, moeten volgens het Haags betekeningsverdrag uit 1965 worden ingediend. 

Heeft u vragen over dit onderwerp? Onze AGIN Timmermans Legal consultants en juristen helpen u graag! T 088 411 12 13Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?