De spagaat van de deurwaarder


De spagaat van de deurwaarder - zoeken naar balans.

Het is een complexe tijd. De wereld is in de ban van een virus dat veel meer gevolgen heeft dan alleen voor onze gezondheid. Economisch en financieel zitten we in zwaar weer en de verwachting is dat het langer gaat duren dan gehoopt.
Vanuit de Overheid en de Rechtspraak is beleid herzien, zijn spoedwetten in werking getreden en wordt financiele hulp geboden met uitstel van betaling en tegemoetkoming in kosten.

Echter worden alle belangen gewogen? Gaat dit goed uitpakken? Is het goedbedoelde opschorten van betalingsverplichtingen niet het met een grote bulldozer vooruitschuiven van schulden die daarmee alleen nog maar groter worden? Worden schuldeisers met openstaande vorderingen door de versoepelingen in betalingsverplichtingen voor schuldenaren niet dusdanig benadeeld dat dit grote effecten heeft voor de economie? 
De geldkraan is dicht maar zij gaan toch kopje onder. Het is zoeken naar balans en dat is niet eenvoudig. De deurwaarder zit in een spagaat. Hoe zorg je ervoor dat je vorderingen voor je opdrachtgevers incasseert en anderzijds sociaal maatschappelijk betrokken met je klant-debiteuren omgaat? Voor beiden, voor ons allen, geldt dat we te maken hebben met deze crisis. We moeten daar gezamenlijk op anticiperen en met elkaar bepalen hoe we omgaan met dit complexe vraagstuk. 

We gaan hierover graag in gesprek. T 088 4 11 12 13

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?