Level UP: een leven lang leren en ontwikkelen

Tijdens de hele loopbaan blijven investeren in ontwikkeling van kennis en vaardigheden zorgt dat je als medewerker én bedrijf mee kunt bewegen met veranderingen in de omgeving. Leven lang ontwikkelen is daarom een belangrijk thema voor werkgevers en werknemers om samen vorm en inhoud aan te geven, in een wereld waarin de inhoud van banen steeds sneller verandert.

AGIN Timmermans levert daarom graag een bijdrage om dit thema naar een hoger level te tillen en participeert sinds begin 2022 in het door MKB Rotterdam geinitieerde SLIM project waarbij overheid, onderwijs en het (MKB)bedrijfsleven samen werken aan de ontwikkeling en uitvoering van activiteiten gericht op het leven lang ontwikkelen van werknemers. Bij de projectactiviteiten staat de behoefte aan ondersteuning en begeleiding bij scholingsvragen van de deelnemende ondernemers en werknemers centraal.
Leven lang ontwikkelen draagt in hoge mate bij aan een succesvolle loopbaan, plezier in het werk en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Nicole Timmermans, HR directeur bij AGIN Timmermans, Gerechtsdeurwaarders, Juristen en Incassospecialisten:
"Natuurlijk vinden wij als MKB-familiebedrijf leren en ontwikkelen ook heel erg belangrijk. We zetten er op in waar we kunnen met maatwerk inwerktrajecten, buddies voor nieuwe collega’s en AGIN Timmermans Colleges. Alleen heb je te maken met de zo kenmerkende hick-ups die iedere MKB-ondernemer zal herkennen. De dagelijkse bedrijfsvoering gaat altijd voor. Je voelt altijd de spagaat tussen ‘Er moet ‘gewoon’ gewerkt worden’ en aandacht en tijd vrij maken voor leren en ontwikkelen. MKB-bedrijven hebben meestal ook geen grote HR-afdeling; we houden met het hele team veel ballen hoog. Daarom is het heel fijn als je kan putten uit ondersteuning zoals nu ontwikkeld wordt met de SLIM Club. Een platform, Level UP,  waar je snel en adequaat antwoord krijgt op je leer en ontwikkelvragen, waar je bijvoorbeeld handige templates kan downloaden die je eenvoudig kan inzetten en waar je als je dat wil begeleiding van externen kunt opvragen. Of het nu gaat om een scan om een goed beeld te krijgen waar je staat met je organisatie, hulpmiddelen bij het inzichtelijk krijgen van competenties of het opzetten van een leer en ontwikkel actieplan voor al je medewerkers, als je die wielen niet zelf hoeft uit te vinden, dan kunnen we ook als MKB snel stappen maken naar toekomstgericht werken.”

Level UP – Aan de slag met ontwikkelen van je personeel. Lees er hier meer over en doe nu de Level UP scan van 5 minuten en ontdek wat leren en ontwikkelen voor jouw bedrijf betekent en welke uitdagingen in jouw sector spelen.

Voor meer informatie zie ook:

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?