25 jaar deurwaarder: “Ik denk dat ik misschien wel nauwelijks met agressie te maken heb omdát ik een vrouw ben”.

Toegevoegd Gerechtsdeurwaarder Corina van Akkeren zit al 25 jaar in het vak.

Het waren de jaren ’90. Na haar opleiding aan de HEAO richting economisch-juridisch was het niet eenvoudig om een baan te vinden door de krapte op de arbeidsmarkt. 

Corina: “AGIN Timmermans zocht incassomedewerkers die meteen ook de opleiding tot gerechtsdeurwaarder wilden gaan volgen, dus ik solliciteerde en werd aangenomen.

Ik vond de opleiding erg leuk en interessant. Of er veel veranderd is? Ja absoluut. Toen ik begon ging ik nog naar het kantongerecht voor de  rechtszittingen en het uitroepen van de zaken. Ook hadden we toen nog geen eigen juristen en er waren nog arrondissementen. En er was nauwelijks aandacht voor schuldhulpverlening."

Imago beroepsgroep onterecht minder goed

"Wat ik jammer vind, is dat het imago van de beroepsgroep minder goed lijkt te zijn. Maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld de politie. Dat is onterecht want er wordt belangrijk werk gedaan.

Als positief ervaar ik het contact met de mensen, de klant-debiteuren. Het routerijden geeft een bepaalde vrijheid en je komt overal. Ik heb in al die 25 jaren ook nauwelijks te maken gehad met agressie. Misschien wel omdát ik een vrouw ben, maar ook is het onze benadering van de debiteuren. Je komt om een oplossing te zoeken en je laat mensen altijd in hun waarde. Natuurlijk heb ik wel meegemaakt dat debiteuren geëmotioneerd en met stemverheffing hun verhaal willen spuien, maar dan geef ik daar de ruimte voor en dan hoor ik eigenlijk altijd: Sorry, het is niet tegen jou bedoeld. Je krijgt ook echt wel waardering van debiteuren die je bijvoorbeeld doorverwijst naar schuldhulpverlening of andere hulpverlenende instanties. Het mooiste vind ik het als ik daarna niet meer op dat adres hoef te komen en mensen hun financiële situatie weer op orde hebben. Ik word daar ook wel eens voor bedankt, dat geeft een goed gevoel.

Op dit moment ben ik in een werkweek een paar dagen op route en een paar dagen op kantoor, ook een mooie combinatie.”

Ook uw ambtshandelingen door de deurwaarders van AGIN Timmermans laten uitvoeren? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden T 088 411 12 13.

 

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?