Deurwaarder in de dop Loes Baden


Tijdens haar eerste jaar HBO-rechtenstudie in Tilburg proefde Loes Baden aan het deurwaardersvak met 1 dagje snuffelstage bij AGIN Timmermans. Maar dat was voor de ambitieuze dame niet genoeg.

In haar derde jaar was de stagekeuze voor een langere periode niet moeilijk. Ze meldde zich weer bij ons met de vraag of ze langer mocht komen kennis maken. Loes ging meedraaien op onze afdeling Bankzaken en legde haar oren goed te luisteren bij de andere afdelingen. “Ik heb in korte tijd zo enorm veel geleerd. Ik dacht dat ik al wel wat wist van het Recht maar in de praktijk blijkt er nog zoveel meer te zijn.” Al snel was het haar duidelijk: ik wil overstappen naar de deurwaardersopleiding. AGIN Timmermans onderhoudt warme contacten met de opleiding in Utrecht dus de connectie was snel gemaakt en met alle kennis van drie jaar HBO-rechten kon Loes in januari 2022 halverwege jaar twee instromen.

Je wil naar een win-win situatie toe
Sinds begin dit jaar is Loes geen stagiaire meer bij AGIN Timmermans, maar collega op de afdelingen Bankzaken en Legal én reist ze vanuit Bergen op Zoom 1x per week naar Utrecht om de lessen van de deurwaardersopleiding aan de Hogeschool Utrecht te volgen. “Het is wel even wennen. Werken, studeren en ik ben ook op mezelf gaan wonen, maar ik vind het zo’n mooi vak en ik houd van studeren,” zegt Loes. “Het is nu nog wat algemeen met vakken als Huurrecht, Consumentenrecht en Goederenrecht, maar ik kan niet wachten tot het meer toegespitst wordt op de Gerechtsdeurwaarderspraktijk. Voor mij was dat ook de belangrijkste reden voor de switch. Ik heb nu echt een doel, een uitgestippeld pad.” Ook is ze enthousiast over de sfeer bij AGIN Timmermans. “Lekker los, een goede sfeer en ik vind het heel leuk om te sparren met mijn meer ervaren collega’s.”

“Het allerleukste aan dit vak tot nu toe vind ik het onderhandelen zoals ik het noem. In gesprek gaan met klant-debiteuren en herkennen wat de situatie is en hoe de ander er in staat. Is er voldoende afloscapaciteit of is een realistische betalingsregeling nodig. Je wil naar een win-win situatie toe. Maatschappelijk betrokken incasseren maar ook resultaat behalen voor onze opdrachtgevers.”

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?