Topvrouwen 2020: Mannen én vrouwen samen aan de managementtafels

van links naar rechts:
 Hans Klaasse, Caroline Nagtegaal, Nathalie van Huet, Kees van 't Zelfde, Chantal Roest, Catharina Bieringa. niet afgebeeld: Barbara Keuzenkamp


Nathalie van Huet, directeur Business Development bij AGIN Timmermans, is toegetreden tot het bestuur Diversiteit in organisaties en Topvrouwen Rotterdam-Drechtsteden. Op 25 maart j.l. stond in De Link, het hoofdkantoor van KPN in Rotterdam, een mooi event gepland dat door de coronacrisis geen doorgang kon hebben.
Jeroen Smit, auteur van onder meer De Prooi, zou de aanwezige genodigden aldaar in een keynote op prikkelende wijze meenemen in de transitie naar méér samenwerking van mannen én vrouwen in de top van profit en non-profit organisaties in Nederland. Ook Jacqueline Prins (Director Gender and LGBTI Equality by Ministry of Education, Culture and Science) verzorgde een deel van het programma, waarna een markant panel met vertegenwoordigers van belangrijke Rotterdamse en Drechtstedelijke actoren in gesprek zouden gaan met moderator Ronald Nieuwenhuis (KPN Diversity & Social Entrepeneurship) en het publiek.

We gaan massaal digitaal

Achter de schermen is door het bestuur en de organisatoren veelvuldig overlegd over de mogelijkheden om dit actuele onderwerp toch over het voetlicht te brengen. Intussen veranderden prioriteiten bij organisaties en ontstonden inventieve manieren om met elkaar in contact te blijven. We gingen massaal digitaal!

De belangrijke veranderingen die we met elkaar doorstaan in deze roerige tijden willen we graag meenemen in een ander soort bijeenkomst die op 15 juni a.s. gaat plaatsvinden. Het wordt een spraakmakend digitaal event en het is een opmaat naar een fysiek event dat uitgesteld maar zeker niet afgesteld wordt. De voorbereidingen zijn in volle gang, aanmelden voor 15 juni a.s. kan binnenkort via de website van Topvrouwen 2020.

Het Bestuur Topvrouwen Rotterdam Drechtsteden bestaat uit vijf topvrouwen. Naast Chantal Roest vormen Barbara Keuzenkamp, Nathalie van Huet, Caroline Nagtegaal en Catharina Bieringa het bestuur, ondersteund door Kees van ’t Zelfde (publiciteit en organisatie).

De uiteindelijke verkiezing van de winnares vraagt om een stevige voorbereiding, goed hanteerbare selectiecriteria en een nauwkeurige toetsing op deze criteria. Hiertoe zal het Bestuur Topvrouwen Rotterdam Drechtsteden dat in het laatste stadium van de verkiezing gebruik maken van een toetsingscommissie.

CAROLINE NAGTEGAAL
Caroline Nagtegaal is sinds 2017 lid van het Europees Parlement namens de VVD. Ze zet zich binnen Europa in voor transport over land, op zee en in de lucht vanuit de commissies Transport en Toerisme. Vanuit de commissie Economische en Monetaire zaken hamert ze op een stabiele munt en het houden aan begrotingsafspraken door alle lidstaten. Caroline is een RotterDame en heeft werkervaring opgedaan bij het Havenbedrijf Rotterdam en Royal Schiphol Group. Zij zit in het Bestuur Topvrouwen Rotterdam Drechtsteden om de volgende reden: "Op deze wijze laten we nog eens zien welke geweldige dames ons Rotterdam elke dag een stukje perfecter, mooier en gaver maken. Daar wil ik me graag voor inzetten. Onze regio is dat volop en absoluut waard!"

NATHALIE VAN HUET
Nathalie van Huet is Directeur Business Development bij AGIN Timmermans Gerechtsdeurwaarders, Juristen en Incassospecialisten en participeert als Managing Partner in Your Change Company, training en coaching in leiderschap en veranderprocessen en in familiebedrijf Croonenborgh Vastgoed en Investeringen. Nathalie neemt graag deel in het Bestuur Topvrouwen Rotterdam Drechtsteden omdat zij vindt dat getalenteerde vrouwen vaak te bescheiden zijn om zichzelf te etaleren. Dat mag (moet) vaker gebeuren en daar draagt deze verkiezing aan bij. Vooral de carriéreverhalen van de vrouwen kunnen andere vrouwen inspireren. Er is een enorm potentieel aan vrouwelijk talent in Nederland, maar dat wordt helaas nog te weinig ingezet, ook door vrouwen zelf, vindt Nathalie. Als mannen EN vrouwen SAMEN aan de managementtafels plaatsnemen zal dit beslist positieve resultaten opleveren. In alle opzichten."

BARBARA KEUZENKAMP
Barbara Keuzenkamp is directeur/eigenaar van BKCS, een bedrijf op het gebied van HR, Mediation en coaching. Daarnaast als voormalig secretaris van Werkgevers Drechtsteden bekend met het netwerk van de Drechtsteden waarbij zij constateert dat het aandeel topvrouwen sterk achterblijft. Teken aan de wand als je diep moet nadenken over de Topvrouwen binnen je eigen regio. Barbara heeft de indruk dat vrouwen op topposities in Nederland nog sterk achterblijven ten opzichte van het buitenland. “Ondanks het feit dat we in de academische wereld het aandeel vrouwen de laatste jaren extreem zien toenemen zien we dat op de arbeidsmarkt nog niet terug. Heeft dit nog steeds te maken met het geijkte rolpatroon?” Barbara vindt het belangrijk dat er door de organisatie van TOPVROUWEN 2020 aandacht komt voor de positie van (top)vrouwen in de regio Rotterdam-Rijnmond-Drechtsteden. “Ik wil daar een positieve bijdrage aan leveren. Topvrouwen kunnen vanuit hun positie het verschil maken voor de ‘next-generation’ en daarmee een inspiratiebron zijn voor (werkende) vrouwen. Met dit nieuwe initiatief en de impact hiervan moeten we het verschil kunnen maken”.

CATHARINA BIERINGA
“In mijn dagelijkse werkzaamheden raak ik geïnspireerd door creatief activeren, samen bouwen en verbinden. Het zorgen voor win-winsituaties is iets waar ik veel energie van krijg. Vanuit mijn jarenlange betrokkenheid bij OVG Real Estate, VNO- NCW regio Rotterdam, Bayards Build (Bayards Groep) en De Doelen heb ik de kracht van de regio Rotterdam en de daarin werkzame authentieke, gedreven, inspirerende, motiverende en resultaatgerichte vrouwen veelvuldig mogen ervaren. Met veel plezier zet ik mij dan ook in om samen met het Bestuur Topvrouwen Rotterdam Drechtsteden en de initiatiefnemers ‘Topvrouwen 2020 Rotterdam – Drechtsteden’ stevig op de kaart te zetten. Een evenement dat jaarlijks terugkeert. Daar wil ik aan helpen meebouwen”. aldus Catha- rina Bieringa.


CHANTAL ROEST
Chantal Roest is Vice-President Sales Public bij KPN en bestuursvoorzitter VNO-NCW VrouwenNetwerk. Zij ontwikkelde zich in haar carrière in verschillende sectoren. Van het opzetten van Strategisch Recruitment in een krachtenveld van achttien koninkrijken, het ontwikkelen van stadsbrede en nationale events tot aan het laten groeien en beter laten performen van (inter)nationale organisaties en divisies. Verder vervult Chantal diverse bestuursfuncties waaronder die van bestuursvoorzitter VNO-NCW VrouwenNetwerk. In haar huidige rol wil zij ervoor zorgen dat KPN Public verandert in een relevante dienstverlener die de Nederlandse samenleving veilig houdt en beschermt tegen digitale gevaren en risico’s. Haar motivatie voor haar rol als voorzitter van het Bestuur Topvrouwen Rotterdam Drechtsteden is dat zij sterk gelooft in de kracht van inclusie.

Wil je meer weten over dit onderwerp en/of over de geplande activiteiten van het bestuur Topvrouwen, neem dan contact op met Nathalie van Huet via 088 4 11 12 13 of email n.vanhuet@agintimmermans.nl

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?