Geen titel


Terug- en vooruit kijken

2020 klinkt door de cijfercombinatie sowieso al HEEL mooi, dus wij kijken er extra naar uit.

Terugkijkend naar 2019 begonnen we met het toetreden van Nathalie van Huet tot de directie. Voor de zittende directie van AGIN Timmermans (Nicole, Rob en Martijn) een best spannende keuze, want Nathalie was ooit weliswaar enthousiast begonnen aan een studie Rechten aan de Erasmus Universiteit, maar wij begroetten begin 2019 een Neerlandicus die zich ontwikkeld had tot strategisch marketing- en communicatieprofessional en verder in haar loopbaan gedegen ervaring had opgedaan in sales en organisatieadvies. Geen gerechtsdeurwaarder, geen jurist, geen incassospecialist maar wél met een frisse blik op de organisatie én een groot netwerk in de randstad. 

Met elkaar beleefden we een jaar vol bijzondere momenten. Voor onze branche was het wederom geen gemakkelijk jaar maar wij bleven zoals altijd onze eigen koers varen en onze missie en visie uitdragen: sociaal verantwoord incasseren met oog voor de mens achter de schulden en met als belangrijkste doel resultaat voor onze opdrachtgevers realiseren.Geen kerst ;-)

We mochten afgelopen jaar de gemeente Rotterdam adviseren over Reset Rotterdam, de weg naar een schuldenvrije generatie Rotterdammers, we hadden studenten van zowel Universiteiten, Hogescholen en MBO-opleidingen over de vloer voor bedrijfsanalyses, strategische communicatieplannen en stages, we gaven workshops en presentaties over ons vak bij onder meer MKB, bij Corporatie NL, bij de Jonge Baliedagen, bij advocatenkantoren en notarissen, bij banken en verzekeraars en bij de overheid. We dachten mee met woningcorporaties over kwetsbare bewoners, we stonden op de cover van magazine Port of Business met een inhoudelijk sterk verhaal over hoe we onszelf steeds opnieuw moeten blijven uitvinden door te innoveren en in te spelen op maatschappelijke en economische ontwikkelingen, we ontvingen samen met Rox Legal klanten en relaties tijdens het grootse hippische paardensportspektakel, het FEI EK, we ontwikkelden ons interne en externe opleidingsinstituut AGIN College verder door en werkten met onze medewerkers aan HR Performance management dat resulteerde in een geheel nieuw beoordelingssysteem. Samen met Mail to Pay vergemakkelijkten we het voor onze debiteuren om hun betalingsafspraken na te komen en in februari 2020 stappen we definitief over naar Collenda om de best geautomatiseerde gerechtsdeurwaardersorganisatie van Nederland te worden. De projectteams van Collenda en AGIN Timmermans vierden daarom dit jaar geen kerst maar zaten voor de pc’s 😉


Apetrots

Een aantal collega’s heeft ons dit jaar verlaten om mooie nieuwe uitdagingen aan te gaan en we hebben enthousiaste en ervaren nieuwe collega’s mogen begroeten. We zijn er enorm trots op dat gedreven gerechtsdeurwaarders, juristen en incassospecialisten zich bij ons -van oudsher, sinds 1976, familiebedrijf- melden om onze organisatie te versterken. Maar laten we vooral ook melden dat we apetrots zijn op het team dat al vele (en soms écht vele) jaren vanuit onze vestigingen werkzaam is. Dank aan jullie allemaal, want zonder onze mensen geen AGIN Timmermans.

Bijzonder vinden we onze samenwerking met woningcorporatie Stadlander die het project Hotel La Pucelle, dat bewoners van wijken verbindt middels hun talent, in het leven heeft geroepen. Een talentenjacht met voorrondes en als hoogtepunt een weekend vol shows in theater de Maagd in Bergen op Zoom liet zien hoe je mensen die net dat zetje extra nodig hebben kan laten stralen in de spotlights met alle positieve gevolgen van dien. Dat gold ook voor het project Adem in, adem oud, afgelopen week in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel waar kinderen/jongeren en ouderen uit een verzorgingstehuis wekenlang samen kwamen en elkaar vonden door middel van dans.

Het klinkt misschien vreemd dat wij ons met dit soort projecten bezig houden, maar ook als gerechtsdeurwaarders kun je een bijdrage leveren aan het mooier maken van de wereld. Wij hebben de bevoegdheid om achter voordeuren te kijken, dus we kunnen signaleren, adviseren en doorverwijzen. En daar zetten we ons graag voor in, ook weer in 2020. Een betere samenleving maak je immers sámen.

Hartelijke groet,een mooie jaarwisseling en een schitterend 2020 gewenst !


Team AGIN Timmermans

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?