Wijziging regeling wanbetalers CAKEen belangrijk speerpunt voor de overheid is het verminderen van de schuldenlast in Nederland. Niet betaalde zorgpremie is een veel voorkomende vordering bij mensen met financiële problemen. Onlangs heeft de overheid de zogeheten "regeling wanbetalers" ten aanzien van de eindafrekening gewijzigd. Vanaf 1 augustus 2018 hoeft de eindafrekening niet verder betaald te worden.

Nadat de zorgverzekeraar een schuldenaar heeft afgemeld, stelt het CAK (Centraal Administratie Kantoor) een eindafrekening op. Dat bedrag moest tot 1 augustus 2018 via het CJIB aan het CAK worden voldaan. Dit is nu anders! Resteert er op of na deze datum nog een bedrag, betrekking hebbende op een eindafrekening? Dan hoeft dit bedrag niet meer betaald te worden. Als een schuldenaar opnieuw bij het CAK wordt aangemeld, moet deze de premie voor de nieuwe aanmelding wèl betalen.

De overheid hoopt met het aanpassen van de regeling haar burgers tegemoet te komen en financiële problemen dragelijker te maken of zelfs te voorkomen, alsmede de premie aan de zorgverzekeraar betaalbaar te houden.

AGIN Timmermans heeft naar aanleiding van deze wijziging in de regeling wanbetalers de behandeling van alle dossiers met betrekking tot de eindafrekening direct stopgezet. Deze worden op dit moment afgewikkeld met het CJIB.

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?