Legt u containerbeslagen wel juist?


Legt u containerbeslagen wel juist? Dat is exact de vraag waar wij bij AGIN Timmermans al langere tijd mee rond liepen. Met name ons kantoor in Rotterdam krijgt regelmatig het verzoek om een containerbeslag, veelal in de Rotterdamse Haven, te leggen. Of het nu een beslag tot afgifte (waaronder bewijs) of verhaal betreft, deze beslagen zijn voor de deurwaarder én onze opdrachtgevers altijd een uitdaging. Containerbeslagen worden in de praktijk op basis van het afgegeven verlof vooral praktisch afgewikkeld. En daar gaat het mis, zo is de conclusie van Jos Verhage, vestigingsmanager in Rotterdam. Tijdens zijn opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder is bovenstaande vraag het uitgangspunt geweest voor zijn afstudeerproject, en zo blijkt niet zonder reden.

Conclusie
Conclusie van hem, maar ook van de beoordelingscommissie die zijn scriptie beoordeelde met een 9.2, is dat de wijze waarop thans beslag wordt gelegd juridisch onjuist is en grote risico's met zich mee kan brengen. Zijn scriptie en de daarin gedane aanbevelingen zijn inmiddels veelbesproken. Er is zelfs voorgesteld om de inhoud ervan op te nemen in de nieuwe beslagsyllabus.


Alternatief
Het door Jos voorgestelde alternatief is juridisch juist en de kans van slagen is vele malen groter! Daarbij is ook aandacht besteed aan het tijdsbestek waarbinnen het beslag voor u kan worden gelegd.

Bent u geïnteresseerd in de juiste wijze van beslag leggen en wat AGIN Timmermans daarin voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Jos Verhage of Rob Uytdewilligen. Houd ook onze website goed in de gaten. Binnenkort zullen wij meer informatie delen over de inhoud van het onderzoeksrapport en de daarin opgenomen aanbevelingen.

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?