Spullen in de auto mee?

Vanmiddag was ik uitgenodigd door de Hogeschool Zeeland in Vlissingen om deel te nemen aan de ‘bedrijvencarrousel’. Acht groepen met in totaal ongeveer 120 eerstejaarsstudenten MER en Bedrijfskunde, een kwartier per groep. Het doel van deze middag was interactie met de studenten, zodat zij een goed beeld konden vormen van de diverse branches en bedrijven die deelnamen. Als het goed is staan zij over een jaar of vier bij die bedrijven op de stoep met een sollicitatiebrief.Na een kort voorstelrondje kreeg ik de eerste vraag voorgelegd. ‘Een deurwaarder. Wat doet die nu precies, los van in de auto spullen van mensen meenemen die niet betalen?’ Die vraag kreeg ik in vijf van de acht groepen voorgelegd. Au. Gelukkig kon ik in een paar minuten tijd uitleggen hoe het er in de praktijk er wél aan toe gaat. De reacties veranderden al snel in ‘interessant’ en ‘divers’. Daarna bleek het kwartier in de meeste gevallen te kort te zijn om alle vragen te beantwoorden, maar overduidelijk was de interesse gewekt.

Een moderne gerechtsdeurwaardersorganisatie zoals AGIN Timmermans heeft meer raakvlakken met Bedrijfskunde en MER dan de studenten (en ik denk ook mensen daarbuiten) vermoedden. Relatiebeheer, marketing, sales, social media, bedrijfsplannen, kwaliteitszorg, etc. Allemaal zaken waar we, los van de ambtelijke, incasso- en juridische werkzaamheden mee te maken hebben. En dát sprak de studenten bijzonder aan.

Dank aan de Hogeschool Zeeland voor de uitnodiging en dank voor het enthousiasme van de studenten. Volgend jaar is AGIN Timmermans er weer bij!

Jos Verhage
vestigingsmanager

Ook interessant voor u

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?